Scroll to top

Spionera på dina konkurrenter på Facebook

Med Facebooks nya uppdatering på företagssidor med ”Info och annons” sektionen får du möjlighet att se alla aktiva annonser som företag kör på Facebook, Instagram och Facebook messenger. Ett verktyg för dig som marknadsförare kan spionera på dina konkurrenter, ja ett ytterligare verktyg som tillåter dig att stärka din marknadsföring och hitta inspiration hos dina konkurrenter, dessutom kan du ta del av andra insikter så som när Facebook-sidan skapades och de namnändringar som skett i kontot tidigare och vilket datum informationen ändrades.

Facebook säger själva att denna funktion lanserades i ett försök att öka transparensen mot annonser och sidor på Facebook efter det att ryska operatörer skapat Facebook-sidor och annonser för att störa presidentvalet under 2016. Läs mer om Facebooks officiella uttalande här

Hur visar jag aktiva annonser på en Facebook-sida som mina konkurrenter har?

Besök en sida som du vill ta en extra titt på och bläddra ner till fliken ”Info och annonser” från menyn till vänster på desktop eller surfar du via mobilen hittar du ”Info och annons” sektionen högst upp vid omslagsbilden på Facebook-sidan. Här kommer du att få en inblick i vad dina konkurrenter kör för annonser just nu. Som ni kan se som ett exempel på lekmer.se facebook-sida kan du även titta på annonser de kör på andra platser med hjälp av att välja relaterade sidor och via mobilen väljer du ut den plats du vill se annonser som körs  med hjälp av rullgardinsmenyn. Annonserna presenteras i sin helhet utan gillar,delningar, kommentarer eller visningar.

Lekmer.se- info och annons sektion på Facebook

Vill du se hela annonsbiblioteket på en konkurrent kan du helt enkelt söka på dem på Facebooks annonsbibliotek

Sök bara fram sidnamnet som er konkurrent registrerat sig på Facebook och upptäck alla aktiva annonser som körs på deras konto just nu. Kan du se ett tydligt budskap, kampanjer och prisstrategier? Samla all information och utvärdera resultaten du får.

Facebook annonsbibliotek tillater dig att spionera pa dina konkurrenter

Förbättra din marknadsföring och spionera på dina konkurrenter

Titta på dina konkurrenters Facebook-annonser, kanske ger det dig fler idéer på vad du kan experimentera med och testa i din marknadsföring eller förbättra ditt egna produkterbjudande som skiljer sig mot vad dina konkurrenter erbjuder. Skaffa dig de insikter och använd informationen till din fördel.

 

Related posts