Scroll to top

Relevanta Hastags på Instagram

Att använda mer relevanta hashtags på Instagram har aldrig vart så viktigt som det är nu, eller?

Du och jag har makten.... användarna har makten!

Varför?

Instagram har gett användarna möjligheten att följa #Hashtags om ämnen som de bryr sig om, vilket innebär att användaren behöver inte bläddra igenom ett oändligt flöde innan de råkar snubbla över just ditt innehåll. Det som tidigare var ett knapptryck bort har elminerats.

Sedan en tid tillbaka kan dina inlägg automatisk dyka upp i flöden som utökar just dina chanser till att bygga en fanbase kring ditt varumärke.

Ett vanligt misstag bland företag är att man har för vana att använda slumpmässiga och irrelevanta Hashtags utan någon strategi bakom, vilket kan ge mer skada än nytta.

Använder du irrelevanta hashtags idag, bör du tänka om.

När en användare har valt att följa en specifik hashtag och förslag på inlägg börjar dyka upp i flödet kommer användarna numera kunna välja ”Visa inte denna typ av innehåll för denna Hashtag” funktionen är avsedd för att förbättra användarens flöde genom att markera vilken typ av innehåll som användaren själv tycker är irrelevant i dess flöde. Får du för många märkningar på ditt innehåll kan det också påverka allt innehåll du i framtiden kommer att distribuera på Instagram för din kanal.

Nyckel till framgång här är att använda rätt sorts Hashtags som både är trendiga och relevanta för dina inlägg.

Tips på hur du kan hitta relevanta sökord till din verksamhet få du här:

  1. Använd instagrams egns flöde för att leta rätt på ett visst ämne. Skriv bara ditt sökord i sökfältet och klicka på ”taggar”. Då kommer du att kunna se de mest populära hashtags på det ämnet och dess relaterade hashtags.
  2. Använd verktyg som https://displaypurposes.com/ , https://websta.me eller tagboard. finns fler användbara verktyg för detta ändamål det är bara att googla sig fram =).

Är du trött på att skriva in samma hashtags varje gång du ska publicera ett inlägg?Skapa en notis i din mobil med dina relevanta hashtags som borde vara med i varje inlägg ni publicerar så att du lätt kan klippa och klistra in ditt önskade innehåll, alternativt ladda ner TextExpander, i denna app kan du enkelt infoga dina tidigare hashtags utan att behöva skriva om dem varje gång. Du kan även använda appen för att samla frekventa svar om ex vägbeskrivning, svar på FAQ frågor, tack svar till dina meddelanden eller långa url-parametrar du inte kommer ihåg men använder frekvent i din kommunikation. När du behöver ditt innehåll skriver du bara in din genväg och vips så klistras ditt innehåll in i din uppdatering på sociala medier, worddokument eller mail. Tidseffektivt kallar jag det.

Related posts