Scroll to top

Har du koll på Facebooks nya uppdatering för företagssidor?

Har du koll på Facebooks nya uppdatering för företagssidor?

På det senaste har Facebook gjort en rad uppdateringar och nu har de lanserat ett rekommendationsverktyg som ska göra det lättare för lokala företag att maximera sin exponering. Dina kunder kommer därför bli en viktig pusselbit, de bästa ambassadörerna för ditt företag. Nu kan dina kunder nämligen på ett enkelt sätt rekommendera ditt företag med både texter, foton och företagsrelateradetaggar direkt på din sida.

De nya rekommendationerna kommer presenteras synligt på din företagssida och när du skriver en rekommendation måste den vara minst 50 tecken lång. Taggarna kommer se till att ditt företag dyker upp när människor letar efter den information de behöver ex Restaurang- sushi- takeaway. Läs mer om Facebooks nya rekommendationsverktyg här

Action-knappar

Förutom denna uppdatering kommer Facebook också att aktivera framträdande funktioner av knappar på företagssidorna, Vilket innebär att besökare till din företagssida enkelt kan boka ett möte, beställa mat, skicka meddelande eller ge en rekommendation med så få klick som möjligt. Normalt har företagssidor haft en CTA-knapp tillgänglig under en längre tid men med denna uppdateringen kommer det alltså utvecklas och förenklas för just mobila enheter. Knapparna kommer också varieras beroende på vilken sidmall du tidigare valt, om du inte valt en sidmall kan du läsa mer information om dem här

Utökad synlighet

Facebook utökar också synligheten av företagens egna Stories för att öka användningen på Facebook. Från och med nu kan dina kunder se din story genom att klicka på din profilbild. Stories på Facebook fungerar ungefär likadant som Instagram stories. Läs mer här om hur du kan använda dina stories på Facebook

 

Utöver dessa uppdateringar rullar Facebook också ut:

Anpassad företagsinformation- Du kan nu presentera mer information såsom timmar, prisklasser, rekommendationer eller restaurangmeny mer framträdande och gällande service & tjänsteföretag kommer facebook lyfta fram nytt innehåll såsom ”Evenemang eller erbjudanden.”

Evenemang – Nu ska det bli lättare att sälja biljetter till dina evenemang direkt på din Facebook-sida med Facebooks nya biljettintegrationer.

Jobb – Och till sist utökar Facebook sin funktion som hjälper dig att hitta rätt sökande för lediga tjänster där du kan publicera jobbannonser på din Facebook-sida. Nu tillgängligt på alla globala sidor inom de närmsta månaderna.


Det är inte svårt att se alla fördelar Facebook har när det kommer till att bygga en online närvaro för företag om inte minst för lokala företag just nu. Facebook säger själva ”Mer än 80 miljoner företag är beroende av Facebook för att upprätthålla en online närvaro, kommunicera med kunder och driva konverteringar.  Varje vecka besöker två av tre personer Facebook en lokal företagssida eller en händelse. Därför uppdaterar vi sidor och utökar händelser och jobb för att göra dessa anslutningar enklare och mer värdefulla.”

Related posts