Scroll to top

10 bästa sidorna med royaltyfria bilder du inte kan leva utan!

Letar du efter royaltyfria bilder?

En bild säger mer än tusen ord och visst är det så…. Visuell media har makten för all vår marknadsföring som både styr och förstärker upplevelsen av all den kommunikation som distribueras i sociala medier idag. Du håller säkert med mig när jag säger att det är inte alltid lika enkelt att hitta eller knäppa den där rätta bilden som ska förstärka upplevelsen och spegla innehållet till din text på ett rättvist sätt och för mindre företag som kanske inte har lika stor budget för att anlita en fotograf eller köpa licensierade bilder blir det en ännu större utmaning att hålla bildarkivet uppdaterat. Därför är jag övertygad om att denna lista kommer skänka dig lite mer glädje i vardagen. Här nedan har jag sammanställt en lista med mina top 10 favorit siter som du kan hitta gratis bilder fritt att använda till dina sociala medier, webb eller tryckt media.


Pixabay

Här kan du ladda ner över 833 275 royaltyfria bilder och 5 607 videos för både personligt och kommersiellt bruk. De flesta bilderna omfattas av Creative Commons, vilket innebär att du kan redigera och använda dessa bilder i kommersiellt syfte online och i tryckt media, se mer info på respektive bild.

Pixabay gratis bilder

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Pexels

Här kan du ladda ner gratis bilder du kan använda exempelvis till din blogg, med snygga och estetiska bilder och med dess smidiga sökfunktion och kategorier är det lätt att hitta snygga bilder som passar in i ditt tema, innan du laddar ner bilden bör du kolla vilken typ av CC-licens bilder har och om du måste ange fotografen innan du får använda bilderna i din blogg. Pexels har även gratis videoklipp och dessa kan du hitta här

Pexel- gratis bilder

 

 

 

 

 

 

 

 


Gratisografi

Letar du efter bilder som gör att din målgrupps hjärtan slår lite snabbare, en samlingsplats av högupplösta bilder, kreativa bilder du inte kan hitta någon annanstans redo för användning när du än behöver det då har du definitivt hittat rätt det är iaf så de beskriver sig själva. Bilderna är snyggt uppdelade i ett antal kategorier så som Natur, djur, människor, objekt med mera som gör det enkelt att scrolla sig igenom bilder som passar i den kategori som du ska skriva om.

 

Gratisography-gratis-högupplösta-bilder-768x314


 

Unsplash

Alla bilder är gratis att använda och är licensierade under Creative Commons Zero ”, utan att begära tillstånd från fotografen eller Unsplash.

Unsplash

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kaboompics 

På KaboomPics kan du hitta högupplösta bilder gratis. Det bästa med denna sida är att du har tillgång till att filtrera bilder med vald palett så att du enkelt kan kombinera dessa gratis bilder enhetligt med ditt andra innehåll du tidigare producerat i dina sociala kanaler, särskilt användbart på Instagram. Titta i ett brett utbud av förgstarka och ljusa bilder fria att använda för kommersiellt bruk.

Kaboompics


RawPixelRawPixel 

En mångsidig sida med många variationer med gratis bilder av fotografer och designers samlade från hela världen. Välj på ett stort urval av bilder, PSD Mockups, illustrationer med mera.

Rawpixel


Stocksnap 

Här hittar du massor av fria bilder att ladda ner, dessutom kan du filtrera foton efter datum, antal visningar, nedladdningar och titta på de populäraste bilderna som finns just nu.

Stocksnap


SplitshireWeb 

988 gratis bilder som består av fantastiska bilder. Bilderna finns sorterade i varierande kategorier såsom abstrakt, stilleben, landskap med mera. Användbara bilder till exempelvis din hemsida.

Splitshire


Stockvault

Här samlas en stor mängd av royalty fria bilder, grafik och mönster från fotografer, designers runt om i världen som du får tillgång till direkt att använda i din digitala kommunikation.Stockvault


Picjumbo 

En populär sida med en massa royalty fria bilder att välja mellan, klicka igenom de olika kategorierna och välj din favorit bild till ditt innehåll i dina sociala medier.

Picjumbo


Här ovan har du nu sett ett urval av mina favorit siter där du kan ladda ner royalte free bilder som du kan använda i din digitala marknadsföring. Dela gärna denna lista till någon som är i stort behov av att uppdatera sin bildbank, letar efter inspiration till nästa inlägg eller varför inte kommentera du med din favoritmarkerade site du hämtar inspiration ifrån.

Related posts